PRIVACY POLICY 

 

 

As soon as you visit our website ladot.com or contact us, we receive information about you. In this privacy statement we explain what we do with that information. We always handle your information with care and store it securely. If you have any questions or want to know what information we have on you, please contact us. We may amend this privacy statement if necessary. We recommend that you regularly review this privacy statement so that you are aware of these changes. This privacy statement was last modified on 01 juni 2024.

Contents

1.              When do you apply this privacy statement?

2.              Who uses your data?  

3.              Whose data do we use?

4.              How do we get your data?

5.              What data of you do we use?

6.              What do we use your data for?

7.              How long do we store your data?

8.              Who do we share your data with?

9.              Where do we store your data?

10.           How safe is your data with us?

11.           What are your rights?

12.           Which rules apply to this privacy statement?

13.           Which cookies do we use?

14.           What do we do with data of minors?

15.           Do you have a question about this privacy policy?

 

1. When do you apply this privacy statement?

This privacy statement applies to all personal data that we process and to all domains related to us. This concerns the personal data of everyone who has ever had contact with us or visited our website, such as visitors, customers and business contacts. Personal data is all data that can be traced back to you as an individual, such as your name, telephone number, IP address, customer number or surfing behavior. If you want to know more about personal data, please visit the website of the Dutch Data Protection Authority.

2. Who uses your data?

Ladot is responsible for the website ladot.com and therefore the responsible organisation for the use of your personal data as described in this privacy statement. The full details are:  

  • Ladot
  • Militaireweg 36 
  • 1562 HA Krommenie
  • 54410010 

3. Whose data do we use?

We process the personal data of everyone who has had contact with us or visited our website. These include visitors, private customers, business customers and contact persons of our partners.

4. How do we get your data?

We receive the data directly from you as soon as you:

  • visit our website
  • create an account

5. What data of you do we use?

We use the following data:

  • name
  • gender
  • address or business address
  • delivery address
  • e-mail address
  • telephone number

6. What do we use your data for?

We only use your personal data for the purpose for which we are allowed to use it:

  • we have received your permission to use your personal data
  • we use your data because we want to give you the best service as a customer and we can do without it information

7. How long do we keep your data?

We keep your personal data for as long as we are required to do so by law and for as long as necessary for the purpose for which we use your data. For example, as long as you are a customer with us, we store your data according to the statutory retention period of seven years. After that, we only keep your data for statistical purposes and to handle any complaints or legal matters. If you want to know more about how long we store specific data about you, please contact us.  

8. Met wie delen we je gegevens?

Je persoonsgegevens worden alleen door ons gebruikt. We zullen je persoonsgegevens nooit met anderen delen. 

9. Waar slaan we je gegevens op?

We verwerken je gegevens binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Dit houdt in dat we ook je gegevens binnen de EER opslaan. Heb je hierover vragen, neem dan gerust contact met ons op. 

10. Hoe veilig zijn je gegevens bij ons?

We hebben er veel aan gedaan om je gegevens zowel organisatorisch als technisch zo goed mogelijk te beveiligen. We hebben onze systemen en verschillende communicatiemiddelen beveiligd om ervoor te zorgen dat je gegevens niet in de handen van anderen terechtkomen. Je gegevens zijn dus veilig bij ons. Ook zorgen we ervoor dat je gegevens alleen worden gebruikt door mensen die daar van ons toestemming voor hebben gekregen. Heb je vragen over de specifieke manier van beveiligen, neem dan contact met ons op.

11. Wat mag je van ons vragen?

Omdat we persoonsgegevens van je gebruiken, heb je verschillende rechten. Deze rechten zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Recht op informatie

We moeten je op een begrijpelijke en heldere manier uitleggen wat we met je gegevens doen en welke controle je daarover hebt. Daarom leggen we in deze privacyverklaring uitgebreid uit welke gegevens we van je verzamelen en hoe we met je gegevens omgaan. 

  • Recht op inzage

Je mag ons altijd vragen om je gegevens die we van je hebben in te zien.

  • Recht op correctie

Je mag ons vragen om je gegevens te laten corrigeren als deze niet juist of onvolledig zijn. 

  • Recht om bezwaar te maken

Je mag bezwaar maken tegen de verwerking van je gegevens als je het niet eens bent met de manier waarop we met je persoonsgegevens omgaan. Dit recht geldt voor de gegevens die we gebruiken voor direct marketing. Zo kun je bij ons aangeven dat je niet langer mail van ons wilt ontvangen. Dat geldt ook voor gepersonaliseerde aanbevelingen op onze website. 

  • Recht op dataportabiliteit

Ben je klant bij ons of heb je toestemming gegeven voor het gebruik van je gegevens, dan mag je ons vragen om je de digitale gegevens te sturen die we van je hebben. Zo kun je die gegevens overdragen aan een andere organisatie als je dat wenst. 

  • Recht op beperking

Je mag ons vragen om het gebruik van je gegevens te beperken. Dit betekent dat we in bepaalde gevallen je gegevens alleen mogen bewaren maar niet gebruiken. 

  • Recht om vergeten te worden

Je mag ons vragen om alle gegevens die we van je hebben te verwijderen. We verwijderen dan alle gegevens die tot jou herleidbaar zijn. In sommige gevallen kunnen of mogen we je gegevens nog niet verwijderen. Zo moeten we sommige gegevens 7 jaar bewaren voor de belastingdienst. 

  • Recht om een klacht in te dienen

Je mag een klacht indienen over de wijze waarop we met je gegevens omgaan. Heb je een klacht dan lossen we die graag voor je op. Neem daarvoor contact op met ons. Ook mag je je klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens neerleggen. Uiteraard hopen we dat het niet zover komt, maar in het uiterste geval mag je ook naar de rechter stappen. In dat geval is het de rechtbank in de vestigingsplaats van Ladot die je klacht gaat behandelen. 

  • Hoe dien ik een aanvraag of klacht in?  

Stuur je aanvraag of klacht naar ons via sales@ladot.com. We verwerken je aanvraag of klacht binnen 30 dagen. Gaat het om meerdere aanvragen of klachten of is je aanvraag of klacht complex, dan kan dit meer tijd met zich meebrengen. In dat geval nemen we uiterlijk binnen 60 dagen contact met je op. We kunnen je vragen om je te identificeren. In dat geval vragen we bij je gegevens op om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon bent van wie de persoonsgegevens zijn. 

12. Welke regels gelden voor deze privacyverklaring?

Onze privacyverklaring moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vind je met name terug in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarnaast de algemene regels die volgens de Nederlandse wet gelden van toepassing op onze privacyverklaring. 

13. Welke cookies gebruiken we?

Je kunt zelf aangeven welke gegevens we van je mogen gebruiken. Heb je ons toestemming gegeven voor het personaliseren van je profiel op basis van je surf- en zoekgedrag, dan kunnen we onze website speciaal op jou instellen zodat het gebruik ervan makkelijker en persoonlijker wordt. We doen dit met behulp van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan onze website geplaatst wordt op je hardware.  

We gebruiken de volgende soorten cookies op onze website:

  • functionele cookies, zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie
  • tracking cookies zoals advertentiecookies die zijn bedoeld voor het tonen van relevante advertenties

Meer specifiek gebruiken we de volgende cookies:

  • Facebook (tracking cookie)
  • youtube.com

 

14. Wat doen we met gegevens van minderjarigen?

We richten ons met onze website of als organisatie niet specifiek op minderjarigen. Dit houdt in dat als je jonger bent dan 18 jaar, je toestemming nodig hebt van een ouder of voogd om gebruik te maken van onze website. Ben je bij je bezoek aan onze website of webshop minderjarig, dan gaan we ervan uit dat je voor je bezoek deze toestemming hebt gekregen. 

 

15. Heb je een vraag over deze privacyverklaring?

Heb je een vraag over onze privacyverklaring? Neem dan gerust contact op met ons door een mail te sturen naar sales@ladot.com. We helpen je graag.